Виникло запитання під час усунення зауважень рецензента: чи одне і те саме вид вартості та база оцінки.
було написано:
Мета оцінки - оренда.
Вид вартості, що визначається - відновна вартість для цілей оренди.
База оцінки - ринкова вартість.
Рецензент зробив зауваження, що вид вартості і база оцінки - це одне і те саме.
А я вважаю, що це різні поняття.
Хотілось би почути думку колег.
Ashlee
Добавлено:
Чт, 16 Июн 2011 11:46
Цитата:
база оцінки - комплекс методичних підходів, методів та
оціночних процедур, що відповідають певному виду вартості майна. Для визначення бази оцінки враховуються мета оцінки та умови використання її результатів.
оцінка проводиться із застосуванням бази оцінки, що відповідає
ринковій вартості або неринковим видам вартості.
НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ N 1
zanoza Spammer
Добавлено:
Чт, 16 Июн 2011 23:38
Цитата:
Рецензент зробив зауваження, що вид вартості і база оцінки - це одне і те саме.
Сложно сказать... например, обязательные пункты договора согласно ЗУ "Про оценку имущества...." включают в себя
Цитата:
вид вартості майна, що підлягає визначенню;
и при этом не включает понятия "база оцінки"...
YtvtW
Добавлено:
Пн, 20 Июн 2011 14:08
Так-так-так... Коллеги, законодательство, особенно регулирующее оценку имущества и имущественных прав, должно трактоваться однозначно! Поэтому, считаю необходимым вставить и свои пять копеек.
Частина 1 пункту 11 Національного стандарту №1 стверджує те, що "Оцінка проводиться із застосуванням бази, що відповідає ринковій вартості або неринковим видам вартості." Відповідно до вищенаведеного, в оціночній діяльності існують лише два варіанта бази оцінки:
1. "База оцінки, що відповідає ринковій вартості";
2. "База оцінки, що відповідає неринковим видам вартості".
На розуміння ідентичності бази оцінки і виду вартості може наштовхнути визначення бази оцінки в Національному стандарті №1 (ч.2 п.3): "база оцінки - комплекс методичній підходів, методів та оціночних процедур, що відповідають певному виду вартості майна". Дане визначення слід тлумачити як відповідність бази оцінки (яких існує тільки дві) певному виду вартості (яких існує безліч), а не розподілення бази оцінки на кожний вид вартості.
Пункти 12 та 19 Національного стандарту №1 чітко регламентують розподіл різних видів вартості на ринкову та тих, які належать до неринкових видів вартості.
И поэтому я согласен с птичка, который написал:
птичка писал(а):
Grey Horse
Добавлено:
Пн, 20 Июн 2011 21:51
YtvtW
Да, видимо, так оно и есть.
_________________ Две тени врезались в пространство. Путь открыт.
И вечность искрами летит из-под копыт...
(С) Шарль Бодлер
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме