Доброго дня, таке питання? Місто Київ розбито на певну кількість районів, кожному району присвоєно певний коефіцієнт розвитку, інвестиційної привабливості..., згідно рішення Київміськради.
Неможу знайти дане рішення, можливо у когось із форумчан воно є?
Сергей_К
Добавлено:
Пн, 17 Окт 2011 13:57
Dob писал(а):
істо Київ розбито на певну кількість районів, кожному району присвоєно певний коефіцієнт розвитку, інвестиційної привабливості..., згідно рішення Київміськради.
Може Ви маєте на увазі Рішення "Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Києва та Порядку її визначення" від 26.07.2007 р №43/1877.
В цьому документі є Схема економіко-планувального зонування м. Києва (всього 741 економіко-планувльна зона).
Чи Ви мали на увазі інший якийсь документ і я, щось не знаю та не вірно Вас зрозумів?
_________________ Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
Dob
Добавлено:
Пн, 17 Окт 2011 14:35
Сергей_К писал(а):
Dob писал(а):
істо Київ розбито на певну кількість районів, кожному району присвоєно певний коефіцієнт розвитку, інвестиційної привабливості..., згідно рішення Київміськради.
Може Ви маєте на увазі Рішення "Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Києва та Порядку її визначення" від 26.07.2007 р №43/1877.
В цьому документі є Схема економіко-планувального зонування м. Києва (всього 741 економіко-планувльна зона).
Чи Ви мали на увазі інший якийсь документ і я, щось не знаю та не вірно Вас зрозумів?
Можливо я невірно задав запитання. Справа в тому що проводилась оцінка нерухомого майна і в порівняльному підході використовувались аналоги з декількохї районів міста. Проводилось рецензування звіту.
І було зауваження, щоб аргументувати поправку на місце розташування, посилаючись на те що відповідне коригування потрібно провести з урахуванням коефіцієнтів певного району міста Київ, які присвоєні в рішенні Київміськради. Посилання на рішення небуло вказане.
Сергей_К. Дякую, незнаю чи це малось наувазі, але ядумаю якщо зробити співвідношення згідно даного зонування обєкта оцінки і обєктів порівняння то можна аргументувати поправку???
Сергей_К
Добавлено:
Пн, 17 Окт 2011 15:02
Dob писал(а):
І було зауваження, щоб аргументувати поправку на місце розташування, посилаючись на те що відповідне коригування потрібно провести з урахуванням коефіцієнтів певного району міста Київ, які присвоєні в рішенні Київміськради. Посилання на рішення небуло вказане.
Сергей_К. Дякую, незнаю чи це малось наувазі, але ядумаю якщо зробити співвідношення згідно даного зонування обєкта оцінки і обєктів порівняння то можна аргументувати поправку???
Dob В Рішенні немає коефіцієнтів певного району міста Київ, які присвоєні в рішенні Київміськради, але таку поправку можливо вирахувати самостійно, по співвідношенню нормативної грошової оцінки затвердженної Рішенням Київміськради, тобто співвідношенню вартості 1 кв. м. зельної ділянки місцезнаходження об'єкта оцінки та місцезнаходження об'єкта порівняння. Мабуть Ви це мали на увазі, якщо я Вас правильно зрозумів.
_________________ Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
Последний раз редактировалось: Сергей_К (Пн, 17 Окт 2011 17:03), всего редактировалось 2 раз(а)
Dob
Добавлено:
Пн, 17 Окт 2011 16:55
Сергей_К писал(а):
Dob писал(а):
Dob В Рішенні немає коефіцієнтів певного району міста Київ, які присвоєні в рішенні Київміськради, але таку поправку можливо вирахувати самостійно, по співвідношенню нормативної грошової оцінки затвердженної Рішенням Київміськради, тобто співвідношенню вартості 1 кв. м. зельної ділянки місцезнаходження об'єкта оцінки та місцезнаходження об'єкта порівняння. Мабуть Ви це мали на увазі, якщо я Вас правильно зрозумів.
Дякую ще раз, так я думаю таким чином можна аргументувати поправку на місце положення.
Андрей
Добавлено:
Пн, 17 Окт 2011 22:43
На жаль, Фонд вимагає аргументувати коригування, навіть у збиток ринковій вартості... Будьте обережні з даними коефіцієнтами, вони не мають нічого спільного з ринковими.
Yourick
Добавлено:
Пн, 17 Окт 2011 23:30
Андрей писал(а):
На жаль, Фонд вимагає аргументувати коригування, навіть у збиток ринковій вартості... Будьте обережні з даними коефіцієнтами, вони не мають нічого спільного з ринковими.
+100
Более того, представьте себе, что в соседних кварталах (примерно одинаковых, например, по рыночному ценообразованию арендной платы за помещения) находятся примерно одинаковые участки. Но кварталы относятся к разным ЭПЗ (например, в одном из них труб зарыли на пару десятков миллионов больше, и соответственно НДО в этом квартале будет выше, в т.ч. и искомый Вами коэффициент). Соответственно плата за землю (особенно в варианте аренды) будет выше, что уменьшает доходы владельца недвижимости и приводит к уменьшению рыночной стоимости помещений в сравнении с соседним кварталом.
Т.е. увеличение коэффициента НГО вполне может приводить к уменьшению РС объекта оценки в сравнении с объектами в других ЭПЗ з меньшим коэффициентом.
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме