Я бы еще метрику добавил. Ну и справку от заказчика, что он вменяем.
Не ужели простой записи № документа не достаточно?????
PS; мне вот интересно как все это на РС влияет?
Добавлено спустя 1 минуту 19 секунд:
Ці питання потрібно не мені задавати, а нашим законотворцям.
Добавлено спустя 18 минут 35 секунд:
Сергей_К писал(а):
yuris1971 писал(а):
Свідоцтво на право власноті, паспорт
Технічний паспорт на КТЗ, де вказується ФІО власника та його адреса
Договор оренди землі (вказуються паспортнідані та адреси), купівлі-продажу нерухомості (паспортні дані не тільки власника а і попередника), рішення судів (паспортні дані не тільки власника а і ...)
yuris1971
Мне не понятно:
1) зачем Вы вкладываете в отчет копию паспорта
2) как, все что Вы перечислили, можно увязать с
Цитата:
Стаття 2. Визначення термінів
У цьому Законі нижченаведені терміни вживаються в такому
значенні:
база персональних даних - іменована сукупність упорядкованих персональних даних в електронній формі та/або у формі картотек персональних даних;
3) если Вы считаете, что
Цитата:
Стаття 13. Накопичення та зберігання персональних даних
1. Накопичення персональних даних передбачає дії щодо поєднання та систематизації відомостей про фізичну особу чи групу фізичних осіб або внесення цих даних до бази персональних даних.
это обязанность, то данный закон не говорит о том, что персональные данные которые в дальнейшем не будут Вами обрабатываться на систематической основе, должны вноситься в БПД.
В общем, мое мнение, отчеты, копии документов для приложений - не являются БПД.
Добавлено спустя 7 минут 10 секунд:
В деякій мірі я з вами згоден, але я ще не бачив форми подачі інформації до ФДМУ, згідно Тимчасового порядку, якщо нас зобов'яжуть надавати інформацію про власника чи замовника, то цей звіт до фонду може підподати під термін "сукупність упорядкованих персональних даних"
Добавлено спустя 13 минут 42 секунды:
А взагалі мене більше зараз цікавить думка колег про те чи архіви оцінювачів прирівнюються до архівів нотаріусів (нотаріуси наведені у пояснені Мінюсту як приклад, чи це стосується тільки нотаріусів)?
Сергей_К
Добавлено:
Пт, 23 Дек 2011 12:47
yuris1971 писал(а):
А взагалі мене більше зараз цікавить думка колег про те чи архіви оцінювачів прирівнюються до архівів нотаріусів (нотаріуси наведені у пояснені Мінюсту як приклад, чи це стосується тільки нотаріусів)?
На жаль, немає однозначної думки. За строк з моменту набуття чинності даного закону, від держ. регулятора оціночної діяльності, коментарів по даному закону не було. Можливо є необхідність направити лист-звернення до ФДМУ, з переліком питань що стосуються не тільки госодарської діяльності, а і специфіки оціночної діяльності.
_________________ Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
А из каких соображений вы паспорт подшиваете?
По земле они написали что в отчете должны содержаться паспортные данные и код физиков. Про копию в приложениях что-то я ничего не припоминаю. Вот я и указываю теперь в отчете паспортные данные и отдаю клиенту. Зачем в моем экземпляре мне его паспортые данные?
По оценке недвижимости вообще никаких упоминаний про паспорта не помню. Откройте глаза, пока я дров не навалял, разжигая камин копиями паспортов клиентов!
Письмо
Министерства юстиции Украины
от 08.11.2011 г. № 17304-0-33-11/61
Является ли картотека с информацией о наемных работниках физического лица – предпринимателя базой персональных данных и подлежит ли государственной регистрации?
Картотека с информацией о наемных работниках физического лица – предпринимателя является базой персональных данных в понимании статьи 2 Закона Украины «О защите персональных данных» (далее – Закон), в соответствии с которой база персональных данных – именованная совокупность упорядоченных персональных данных в электронной форме и/или в форме картотек.
В соответствии со статьей 9 Закона база персональных данных подлежит государственной регистрации путем внесения соответствующей записи уполномоченным государственным органом по вопросам защиты персональных данных в Государственный реестр баз персональных данных.
Считается ли базой персональных данных информация об арендодателе – физическом лице по договору аренды нежилого помещения и если да, то подлежит ли такая база персональных данных со сведениями об одном арендодателе государственной регистрации?
Исходя из содержания понятия «база персональных данных», определенного статьей 2 Закона, персональные данные одного физического лица не являются базой персональных данных. Но лицо, владеющее этими данными, обязано принимать меры по их сохранению, которые определены законами Украины «О защите персональных данных» и «Об информации».
Заместитель Министра А. Седов
http://chp.com.ua/newspaper-news/item/15582-minyust-o-bazah-personalnyih-dannyih-u-fizicheskih-lits-–-predprinimateley
P.S. Модераторы, удалите пост выше (без текста), там какой то глюк.
_________________ Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
КонстантинЛепко
Добавлено:
Пт, 23 Дек 2011 19:14
"Закон не встановлює обмежень на подачу заяв про реєстрацію бази персональних даних до 1січня 2012 року
Законодавством не встановлено обмежень щодо подачі заяв про реєстрацію бази даних до 1 січня 2012 року
На цьому наголошувалось у ході прес-конференції в Міністерстві юстиції України, яка відбулася 23 грудня за участю першого заступника Голови Державної служби України з питань захисту персональних даних Лілії Олексюк та директора Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції Олени Зеркаль. Захід було присвячено типовим помилкам при застосуванні та трактуванні Закону України «Про захист персональних даних».
У ході прес-конференції представник Мін‘юсту акцентувала увагу учасників заходу на тому, що реєструвати бази можна і після 1січня 2012 року, оскільки законом не встановлено обмежень на подачу заяв про реєстрацію бази. Подання бази на реєстрацію після 1 січня 2012 року не є підставою для накладання штрафу.
При цьому, оскільки реєстрація баз персональних даних здійснюється за заявочним принципом - шляхом повідомлення, основним чинником виконання вимог Закону є факт відправки заяви на реєстрацію Державну службу. Таку заяву може бути надіслано або поштою, або в електронному вигляді з використанням цифрового підпису.
Олена Зеркаль також наголосила, що законодавство про захист персональних даних не містить норм щодо автоматичної відповідальності суб‘єктів. Штрафи за порушення у сфері захисту персональних даних можуть бути призначені виключно за рішенням суду на підставі протоколів про адміністративне правопорушення, складених за результатами перевірки Державної служби захисту персональних даних (графік перевірок заздалегідь оприлюднюватиметься на сайті Служби).
Олена Зеркаль наголосила, що порушенням може бути визнано ухилення від реєстрації бази даних, виявлене у ході перевірки Державної служби захисту персональних даних.
Порушенням також вважатиметься факт передачі персональних даних третім особам без згоди громадян. У цьому контексті мова може йти про бази персональних даних, якими володіють банки, провайдери, громадські або релігійні організації, надавачі житлово-комунальних послуг тощо.
При цьому, Закон дозволяє здійснювати обробку персональних даних без згоди суб‘єкта персональних даних у випадках передбачених законодавством – трудовим, пенсійним, виборчим, податковим тощо, а також якщо обробка персональних даних є необхідною для захисту життєво важливих інтересів особи.
У сенсі Закону персональними даними є упорядковані відомості чи сукупність упорядкованих відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована за допомогою цих даних. Зокрема, не є базою персональних даних та не підлягають державній реєстрації неупорядковані договори виконання робіт або надання послуг з фізичними особами."
Из Прес-релиза 23.12.2011 МинЮст
Поэтому считаю что и отчеты с приложениями не являются базой.
yuris1971
Добавлено:
Пт, 23 Дек 2011 21:56
КоньВп@льт0 писал(а):
yuris1971 писал(а):
Свідоцтво на право власноті, паспорт
А из каких соображений вы паспорт подшиваете?
По земле они написали что в отчете должны содержаться паспортные данные и код физиков. Про копию в приложениях что-то я ничего не припоминаю. Вот я и указываю теперь в отчете паспортные данные и отдаю клиенту. Зачем в моем экземпляре мне его паспортые данные?
По оценке недвижимости вообще никаких упоминаний про паспорта не помню. Откройте глаза, пока я дров не навалял, разжигая камин копиями паспортов клиентов!
Добавлено спустя 11 минут 20 секунд:
Кто вам сказал что я чтото подшиваю и ли не подшиваю, вопрос стоит о архивах. Пункт 13 "Тимччасовий порядок визначення вапртості нерухомості ..." - Документи про визначення оціночної вартості об'єкта нерухомості зберігаються не менш як п:ять років ...
Закон 'Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні' - Стаття 11. Договір на проведення оцінки майна
... Замовниками оцінки майна можуть бути особи, яким зазначене
майно належить на законних підставах або у яких майно перебуває на
законних підставах, а також ті, які замовляють оцінку майна за
дорученням зазначених осіб.
Как я через 1-2-3-4 года, без сохранения ксерокопии паспорта с образцом подписи докажу, что идентифифировал заказчика (может к вам "чорный риэлтор" огбратился или еще кто? Обьясните мне малограмотному.
Добавлено спустя 4 минуты 15 секунд:
Вибачаюсь за різкість, граматику та недержавну мову, не переношу людей які поверхнево чи вибірково сприймають текст, я у всіх своїх дописах піднімаю питання архівів а Ви мені знов за рибу-гроші.
Добавлено спустя 6 минут 3 секунды:
КонстантинЛепко писал(а):
"Закон не встановлює обмежень на подачу заяв про реєстрацію бази персональних даних до 1січня 2012 року
Законодавством не встановлено обмежень щодо подачі заяв про реєстрацію бази даних до 1 січня 2012 року
На цьому наголошувалось у ході прес-конференції в Міністерстві юстиції України, яка відбулася 23 грудня за участю першого заступника Голови Державної служби України з питань захисту персональних даних Лілії Олексюк та директора Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції Олени Зеркаль. Захід було присвячено типовим помилкам при застосуванні та трактуванні Закону України «Про захист персональних даних».
У ході прес-конференції представник Мін‘юсту акцентувала увагу учасників заходу на тому, що реєструвати бази можна і після 1січня 2012 року, оскільки законом не встановлено обмежень на подачу заяв про реєстрацію бази. Подання бази на реєстрацію після 1 січня 2012 року не є підставою для накладання штрафу.
При цьому, оскільки реєстрація баз персональних даних здійснюється за заявочним принципом - шляхом повідомлення, основним чинником виконання вимог Закону є факт відправки заяви на реєстрацію Державну службу. Таку заяву може бути надіслано або поштою, або в електронному вигляді з використанням цифрового підпису.
Олена Зеркаль також наголосила, що законодавство про захист персональних даних не містить норм щодо автоматичної відповідальності суб‘єктів. Штрафи за порушення у сфері захисту персональних даних можуть бути призначені виключно за рішенням суду на підставі протоколів про адміністративне правопорушення, складених за результатами перевірки Державної служби захисту персональних даних (графік перевірок заздалегідь оприлюднюватиметься на сайті Служби).
Олена Зеркаль наголосила, що порушенням може бути визнано ухилення від реєстрації бази даних, виявлене у ході перевірки Державної служби захисту персональних даних.
Порушенням також вважатиметься факт передачі персональних даних третім особам без згоди громадян. У цьому контексті мова може йти про бази персональних даних, якими володіють банки, провайдери, громадські або релігійні організації, надавачі житлово-комунальних послуг тощо.
При цьому, Закон дозволяє здійснювати обробку персональних даних без згоди суб‘єкта персональних даних у випадках передбачених законодавством – трудовим, пенсійним, виборчим, податковим тощо, а також якщо обробка персональних даних є необхідною для захисту життєво важливих інтересів особи.
У сенсі Закону персональними даними є упорядковані відомості чи сукупність упорядкованих відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована за допомогою цих даних. Зокрема, не є базою персональних даних та не підлягають державній реєстрації неупорядковані договори виконання робіт або надання послуг з фізичними особами."
Добавлено спустя 9 минут 40 секунд:
5 + дуже вдячний за цю інформацію, мені її якраз не вистачало "для полноты картины", дякую за спокійні вихідні!!! Всім дописувачам та читачам, гарних новорічних та Різдвяних свят. Будьте здоровы - не простужайтесь.
wer77
Добавлено:
Сб, 24 Дек 2011 08:37
КонстантинЛепко писал(а):
Зокрема, не є базою персональних даних та не підлягають державній реєстрації неупорядковані договори виконання робіт або надання послуг з фізичними особами."
ключевое слово неупорядковані
отчеты мы все должны хранить 5 лет и явно у многих это будет структура год-месяц, так что это уже упорядоченное хранение.
п.с. а хранить отчеты упорядоченно все равно придется
rudge
Добавлено:
Сб, 24 Дек 2011 09:12
yuris1971 писал(а):
Как я через 1-2-3-4 года, без сохранения ксерокопии паспорта с образцом подписи докажу, что идентифифировал заказчика (может к вам "чорный риэлтор" огбратился или еще кто? Обьясните мне малограмотному.
Да очень просто. В отчете, договоре и т.п. прописываете номера документов которые идентифицируют ОО и заказчика.
Ведь для того что бы найти виновника ДТП не нужно иметь копии свидетельства о регистрации КТС, достаточно назвать/знать гос номер авто.
_________________ Век живи век учись, а ...................
Самая большая ошибка это боязнь совершить ее!
Афоризм
... Если вы хотите завести себе кровных врагов - возьмитесь с друзьями за общее дело ...
Сергей_К
Вячеслав Анатольевич
Добавлено:
Сб, 24 Дек 2011 20:28
согласен с Александром Плотниковым...
СИМа
Добавлено:
Вс, 25 Дек 2011 09:30
Я не понимаю ничего....
От нечего делать закинула свои ФИО на поисковик и указала город.
Инфа выскочила на сайтах: ФДМУ, Ассоциации специалистов недвижимости Украины, обладминистрации, налоговой, телекниги "Список жильцов и телефонов", ВУЗа, школы, и куче деловых справочников. И это при "легком" поиске ( без указания других данных)
Это есть базы??? Я НЕ ДАВАЛА ЗГОДУ!!! Нарушены мои КОНСТИТУЦИОННЫЕ ПРАВА (ст. 32)!!!!
Еще больше не понимаю "ДЛЯ КОГО ЭТОТ БРЕДОВЫЙ ЗАКОН", если инфа на каждом столбе?!?
_________________ "...чтобы побеждало зло, достаточно добрым людям ничего не делать". 100% - все зависит от нас, от нашей позиции и отношения к происходящему.
Hard_Pragmatic
Добавлено:
Вс, 25 Дек 2011 12:46
СИМа писал(а):
Я не понимаю ничего....
конечно, если задаваться такими вопросами в воскресенье утром
СИМа писал(а):
Еще больше не понимаю "ДЛЯ КОГО ЭТОТ БРЕДОВЫЙ ЗАКОН"
Появление данного Закона обусловлено евроинтеграционными процессами Украины, в частности, необходимостью выполнения Украиной требований Евросоюза, содержащихся в совместном Соглашении под названием «Матрица сотрудничества»...
короче мы в матрице
_________________ "Все перемены, в натуре случающиеся, такого суть состояния, что сколько чего у одного тела отнимется, столько присовокупится к другому" М.Ломоносов
yuris1971
Добавлено:
Вс, 25 Дек 2011 20:00
rudge писал(а):
yuris1971 писал(а):
Да очень просто. В отчете, договоре и т.п. прописываете номера документов которые идентифицируют ОО и заказчика.
Ведь для того что бы найти виновника ДТП не нужно иметь копии свидетельства о регистрации КТС, достаточно назвать/знать гос номер авто.
Добавлено спустя 12 минут 36 секунд:
Персональні дані — відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована (тобто по прізвищу імені та по батькові та номеру паспорту можливо (до введеннія податковою індивідуальних ідент. кодів це тільки так і можливо було зробити) ідентифікувати особу).
Поняття ПД введено Законом «Про захист персональних даних».
База персональних даних - іменована сукупність упорядкованих персональних даних ...
В архіві Ви теж звіти про оцінку попорядку складати будете, тобто упорядковано.
Добавлено спустя 12 минут 11 секунд:
Вячеслав Анатольевич писал(а):
согласен с Александром Плотниковым...
Добавлено спустя 15 минут 15 секунд:
Я тоже согласен, делать только что? Депутаты уже на новогодних каникулах, проекты до 01.01.2012 так и останутся проектами. А согласно пояснениям госслужбы по защите там чего то, уклонением от регистрации не будет считаться только подача заяв до 01.01.2012 (это на сайте службы выделено жирным подчеркнутам курсивом, "чтоб не говорили, что мы не предупреждали")
Сергей_К
Добавлено:
Вс, 25 Дек 2011 21:38
Загальна кількість зареєстрованих баз персональних даних станом на 20.12.2011 складає 1550 ИСТОЧНИК
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме